Navigation Menu+

Solskydd utefter dina behov och krav

Posted in Nyheter

Solskydd är ett brett begrepp för produkter som hjälper till att skydda mot solen. Det vanligaste solskyddet är persienner och markiser. Men det förekommer även många större parasoll som är byggda för att skydda ytor från solen. Exempelvis är det populärt att ha ett stort parasoll på sin altan om den inte är allt för stor till ytan. För jättestora altaner är det bättre att välja en markis som är heltäckande och sitter fast på husväggen.

BOSE Markis & Persienn i Nacka har inte bara färdiga solskydd man kan köpa. De har även alla möjligt tänkbara lösningar som de kan skräddarsy utefter dina behov. Kika in deras hemsida för mer information och kontaktuppgifter.

Markiser

Markiser finns idag i många olika modeller och storlekar. Det finns markiser som lämpar sig bäst att sätta på husväggen precis ovanför fönsterna. Markiserna brukar kallas för fönstermarkiser och tillverkas efter de vanligaste fönstermåtten. Hittar du ingen markis som passar just dina fönstermått så går det att skräddarsy markiser och special beställa markiser som är i exakt den storlek som du behöver.

Manuellt eller automatiskt

Idag finns det både manuella och automatiska markiser. En manuell markis är en typ av markis som man vevar ut med hjälp av en vev. Det är den i särklass vanligaste markisen just nu eftersom konstruktionen för att veva ut en markis är mycket enkelt byggd. Och själva veven är löstagbar vilket gör att du slipper se veven konstant hänga ner från markisen. Den lite dyrare varianten av markis är den som är automatisk. En automatisk markis fungerar precis som en manuell markis. Den stora skillnaden att du kan veva ut markisen enbart genom att klicka på en knapp. Det sitter nämligen en liten motor vid sidan av markisen som sköter utrullningen automatiskt.

Persienner

Utöver markiser så är persienner ett mycket populärt solskydd. Många lägenheter har inbyggda persienner i sina fönster som har suttit där sedan länge. Persienner är ett bra solskydd under dagen om det lyser in stark sol genom fönstret. Men en annan fördel med persienner är att de har en mörkerläggande funktion. Denna bidrar till att rummet blir behagligt mörkt oavsett om det är sol eller inte utomhus.

Persienner är i de flesta fall byggda i metall och tar nästintill ingen plats alls i ditt fönster. Man brukar installera persiennerna mellan två fönster om det är dubbelfönster. Vid enkelfönster så installeras persiennerna precis utanför fönstret. Men de tar i sig inte stor plats ändå eftersom att en persienn är omkring en till två centimeter bred.

Solskydd

Förutom markiser och persienner finns det även solskydd som man kan limma direkt på fönsterytan. Dessa solskydd är vanliga att sätta i bilar eftersom de är mycket lätta att applicera men bidrar ändå till ett mycket bra skydd mot solen. Temperaturen i bilen minskar också betydligt om den har solskydd på rutorna. Solskydd för bilar brukar även kallas för solfilm. Monteringen av solfilmen gör du själv och det brukar ofta vara en mycket enkel process. Det viktiga när man fäster solfilm på sina bilrutor är att det inte blir några bubblor. Solskydd för bilar brukar ofta vara något genomskinliga eftersom att det i en bil krävs att man kan se ut. Det vanligaste är att man solskyddar rutorna i baksätet och låter framrutorna vara oberörda.