Navigation Menu+

Gräsklippare eller robotgräsklippare i Kisa?

Posted in Nyheter

Om man ska ha en gräsklippare eller robotgräsklippare i Kisa är en fråga som många villaägare ställer sig. Det som avgör är lite olika saker. Antingen så tycker man att det hade varit skönt att ha en robotgräsklippare. En som gör hela arbetet åt dig med att klippa gräsmattan. Eller så tycker man själv att de kan vara ganska skönt att klippa gräsmattan själv med en vanlig gräsklippare. Oavsett vad man väljer så finns det många olika sorters maskiner att välja mellan. Exempelvis så finns det många vanliga gräsklippare som drivs på olika sätt.

Det finns eldrivna maskiner, bensindrivna maskiner, dieseldrivna maskiner och batteridrivna maskiner. Även här gäller det att göra ett bra val för vilken sorts gräsklippare i Kisa som man vill ha. Det smidiga med en maskin som drivs på fossila bränslen är att man slipper ha en sladd inkopplad under arbetets gång. De bensindrivna gräsklipparna är de vanligaste klipparna i Kisa och övriga Sverige. Men robotgräsklipparna har verkligen fått ett lyft under de senare åren. I takt med att utvecklingen av robotgräsklipparna går snabbare har också priserna kommit ner. Ner på en nivå som många privatpersoner anser vara humana. Tidigare var priserna för robotgräsklippare i Kisa ganska dyra. Men idag så har priserna verkligen pressats samtidigt som kvalitén på robotgräsklipparna är väldigt bra.

Hos Kisa Motorservice hittar du allt till trädgården, skogen och jakten. Du hittar även robotgräsklippare från Husqvarna, deras egna Automower. Kika in deras sida för mer information och kontaktuppgifter.

Automower

Ett annat ord för robotgräsklippare är Automower. Namnet är inspirerat från det engelska språket. Och oavsett vilken benämning man väljer att använda sig av så brukar man mena samma typ av maskin. Att installera en Automower är väldigt enkelt och det går ofta relativt snabbt. Snabbt att få den att fungera så som man vill att den ska fungera. Det man behöver göra direkt är att lägga ut en kabel eller slinga som begränsar området för robotgräsklipparen. I Kisa så finns det även vissa gräsmattor som inte är helt plana. Då ska man vara medveten om att man ändå kan använda sig av en robotgräsklippare. Eftersom de senaste modellerna klarar av att klippa gräset även i sluttningar och lutningar på upp till 40 procent.

Robotgräsklippare eller gräsklippare?

Ska man ha en gräsklippare eller robotgräsklippa i Kisa? Den enda som kan svara på den frågan är egentligen varje enskild individ. Den stora skillnaden ligger i den tidsbesparing man tjänar in med hjälp av en automatisk gräsklippare. Man får mycket tid över till annat istället för att gå och klippa gräset själv. Det kan vara en liten nackdel om den automatiska gräsklipparen skulle vara ute när det drar in ett riktigt oväder.

Om det blixtrar och åskar bör man ta in sin robotgräsklippare eller låta den stå vid laddningsstationen med kabeln i gräsmattan urkopplad. Den största fördelen med en vanlig gräsklippare skulle kunna vara priset. Priserna för vanliga gräsklippare är i regel något billigare än robotgräsklipparna. Som tidigare nämnt finns det många olika typer av gräsklippare och robotgräsklippare i Kisa. Det finns även maskiner i alla olika prisnivåer och kvalitéer. Det är inte alltid som de dyrare modellerna behöver vara bättre än de lite billigare, men i regel kan det vara värt att gå upp lite i pris för att få en riktigt bra maskin.