Navigation Menu+

Automower installation i trädgården

Posted in Nyheter

Robotgräsklippare eller Automower har under en längre tid varit på väg framåt och alltfler inser värdet av att ha en sådan. För det finns egentligen ytterst få människor som uppskattar att behöva spendera sin semester med att klippa gräset. Något som faktiskt inte är speciellt roligt, eller ens speciellt intressant. Istället för att man kan använda sig av sin semester till att ta det lugnt, får man oftast slita i trädgården. Något som ingen människa, utöver de som tycker det är roligt, vill göra.

Det är också den största anledningen till varför så många människor uppskattar robotgräsklipparen. För den gör allt jobb åt en, samtidigt som man också har en fin gräsmatta som man inte behöver skämmas över. Något som gör att man faktiskt till stor del kan spendera sin semester i trädgården. Utan att man behöver känna att man måste göra något. Även om det har varit en lång väg till att nå fram till de moderna robotgräsklipparna, så finns det idag inga problem med en sådan.

Till en början hade de nämligen en del barnsjukdomar men dessa har tagits bort med tiden. Vilket underlättar för den som vill äga en sådan. Den allra svåraste aspekten av att äga en robotgräsklippare är att installera den, något som inte tar speciellt lång tid.

Automower Installation

När man tittat närmare på vilken tillverkare som de allra flesta väljer, så väljer många en Automower från Husqvarna. Anledningen är väldigt enkel, det beror på att Husqvarna har haft 30 år på sig att ta fram och utveckla väldigt bra robotgräsklippare. Husqvarna var en av de första tillverkarna och har idag ett fokus enbart på trädgårdsprodukter.

Därför vet man att om man väljer en Automower från Husqvarna så får man kvalitet. Den svåraste aspekten när man väl har köpt en Automower, är att installera den i trädgården.

Man följer då de här stegen, även om det kan finnas individuella skillnader mellan olika modeller:

Först placerar man laddningsstationen på en plats där den inte står i direkt solljus. Det ska dock vara en relativt central plats i klippområdet men vara nära ett eluttag.  Här får man se vilken plats som uppfyller kraven, något som kan ta lite tid.

Sedan sätter man sin Automower i laddningsstationen för att ladda upp den. Därefter placerar man ut guidnings- och begränsningskablarna.

Det är hela processen som krävs för att installera en Automower i trädgården. Svårare är det faktiskt inte.

Tänka på

Man bör komma ihåg att det finns individuella skillnader i installationsprocessen mellan olika modeller av Automower. Det gör att man alltid ska läsa manualen. I syfte att se om den modellen man har köpt, har några andra funktioner. Framförallt bör man läsa manualen för att se hur man ska placera ut begräsnings och guidningskablarna.

Genom att se till att man följer instruktionerna till punkt och pricka, behöver man inte oroa sig över sin Automower i framtiden. För om man gör allt rätt från första början, behöver man inte göra om arbetet senare. Något som man så klart inte vill behöva göra.

Köpa Automower

Det finns idag väldigt många olika modeller av Automower. Det är viktigt att man väljer den modell som är bäst lämpad för sin trädgård. Köper man en robotgräsklippare som är för billig eller för dyr. Så finns det risk för att man inte får ut maximalt av den maskin man införskaffat.