Navigation Menu+

Att hitta den perfekta båttrailern

Posted in Nyheter

Om man äger en båt så behöver man i Sverige också en båttrailer. Om det inte är som så att man kan lägga upp båten precis vid båtplatsen. Men det är ytterst sällan som det går att göra det. Då behöver man faktiskt en båttrailer för att frakta båten dit man ställer den under vinterhalvåret. Det kan också vara så att man i framtiden kommer vilja flytta båten. Beroende på om man har den i en insjö eller om man har den så att den kan nå havet. För det är faktiskt enklare att flytta båten med hjälp av en båttrailer. Än att åka genom slussar och olika kanaler för att i värsta fall behöva åka runt hela landet med båt.

Då är det enklare att lasta upp båten på båttrailern och köra den dit den ska. Helt enkelt så underlättar det livet som båtägare att ha en båttrailer.

Bengtssons i Korsberga hjälper dig hitta en båttrailer till just din båt. Kika in deras hemsida för mer information och kontaktuppgifter till dem.

Hitta en båttrailer

Först och främst så beror det på vilken storlek båten är i och hur mycket den väger. Då man behöver en båttrailer som är avsedd för ens egen båts storlek och vikt. Man ska inte använda en båttrailer som klarar av en mindre vikt än vad ens egen båt väger. Därför ska man alltid se till att man har rätt båttrailer så att den verkligen passar.

Det är nämligen så att om båten är för tung för trailern så kan det värsta hända. Och trailern går sönder under tiden man kör. Så se till att din båttrailer klarar av att köra din båt.

Men för att hitta en båttrailer så kan man faktiskt behöva vara beredd att köpa begagnat. Det är nämligen billigare att köpa nytt men om man vill ha en ny så finns det både e-butiker. Och vanliga butiker som säljer sådana.

Men om man har möjligheten att köpa en båttrailer i en vanlig butik så kan det nog vara enklare. Och det är viktigt att man berättar precis hur mycket båten väger. Hur stor båten är och hur långa sträckor man planerar att köra. På det sättet kan personalen hjälpa dig att köpa en båttrailer som gör att du enkelt kan flytta din båt.

Varför du behöver en båttrailer

Först och främst så måste man i Sverige plocka upp båten när det börjar bli kallt. Det är inte någon lag utan mer av en naturlag. För vattnet fryser och då kommer din båt att gå sönder om den inte blivit upplockad.  Så därför behöver du en båttrailer men du behöver också ha en bil med dragkrok. För annars kommer du inte kunna använda din båttrailer.

Men som vi redan har nämnt så behöver man faktiskt ha en båttrailer som klarar av att köra den båten man äger. Så även om man kan låna en båttrailer av någon annan så måste man känna till att den klarar av vikten och storleken på ens egen båt.

Men om man kommer behöva flytta båten oftare än när den ska plockas upp och läggas i igen. Så kan en egen båttrailer vara en bra investering.